Een duurzame Mokumse Kerst

Kerst begint aftelbaar te worden. En dat betekent dat De Amsterdamsche Kerstmarkt ook steeds dichter in de buurt komt! Dat vraagt om een blik in ons marktaanbod. Op zoek naar een Mokums cadeau dat ook nog eens duurzaam is? Lees maar even door met je hasses.

Duurzame kinderkleding voor een habbekrats

Pearls & Swines is een online boutique speciaal voor jonge, bewuste gezinnen. Je vindt hier duurzame kinderkleding (0-8 jaar), speelgoed en woonaccessoires. Alles gemaakt met liefde en aandacht. Simpel, puur en bovendien mooi om naar te kijken. Speciaal voor De Amsterdamsche Kerstmarkt verlaten ze tijdelijk de online wereld. Ook IEK & JET zijn van de partij. Dit merk maakt de mooie, zachte kleding voor baby’s en kinderen tot 6 jaar. Van sweaters en jurken tot aankleedkussenhoezen en slabbetjes. Niet alleen de materialen zijn duurzaam, ook het productieproces is fair doordat alles zelf wordt gemaakt, in Mokum.

Verantwoord kanen

Er wordt wat vanaf gediscrimineerd in de voedsel industrie, als het gaat om groenten en fruit. Ben je te groot, klein, krom, of simpelweg lelijk? Hoppakee, pleite! Niet oké. Gelukkig zijn WILD en Twisted Jams dit helemaal met ons eens. Daarom geeft WILD faam aan afgedankt fruit, door hier heerlijke vruchtenwijnen van te maken. Tijdens De Amsterdamsche Kerstmarkt verkopen zij twee soorten: kersenwijn en granaatappelwijn. Twisted Jams geeft fruit, maar ook groente een tweede kans door hier Utregse jams, chutneys en relish van te maken. Lekker voor bij het kerstdiner.

Alle ballen verzamelen

Deze partij tovert een glimlach op ons gezicht. Stel je voor, het is eind januari. Kerst is inmiddels toch écht voorbij en je bent je kerstboom aan het aftuigen. Straks is ‘ie kaal. Wat nu? Vereeuwig je kerstboom bij Merrexmas! Zij maken kerstboomdecoraties van kerstbomen. En dus ook van de jouwe, als je het lief vraagt. Tijdens De Amsterdamsche Kerstmarkt lachen Mr. X Mas en Mrs. Bauble je tegemoet. Deze twee schattige kersthangers zijn gemaakt van verzamelde kerstbomen uit 2014, 2015 en 2016. De oplage is beperkt, dus wees snel als je er eentje wilt scoren. En ze zijn ook nog eens onbreekbaar.

 

Koop hier je tickets voor De Amsterdamsche Kerstmarkt.